Ollie en Ucky's frettendagboek en per 5 augustus 2007 ook van Nala en Sanga en per 19-8-2007 ook van Sjeng en Knuffie.

Voordat onze baasjes ons kregen wisten ze niet eens dat we bestonden, totdat ze ons tegen kwamen in een dierenwinkel.

Natuurlijk waren ze gelijk helemaal verliefd, althans het bazinnetje, en het kon dan ook niet lang meer duren of er zou een fret komen.

Maar eerst hebben ze zich goed georienteerd wat er allemaal bij komt kijken als je fretjes aanschaft.

Dezelfde avond zijn ze op speurders en marktplaats gaan struinen en vonden ons, twee fretjes die ze wegens te weinig tijd kwijt wilden.

Ze hadden een probleem ze stonden vlak voor een verhuizing dus hebben ze gevraagd of ze ons dan twee weken later op konden halen en zo gezegd zo gedaan, dus op 2 april 2007 hebben ze ons, twee vrouwtjes fretjes genaamd Ucky en Ollie opgehaald.

Ucky is drie jaar oud en is een sandy colour fretje en erg klein en bol en Ollie is op 10-6-2007 2 jaar geworden en is een wildkleur fretje.

Dag 1: Maandag 2 april 2007

We worden opgehaald met kooi en al en dat is al een heel gedoe om die kooi in de auto te krijgen, maar uiteindelijk lukt het. We moeten ruim twee uur rijden voordat we in Alkmaar zijn. Daar mogen we gelijk even los en dat is echt vreemd hoor. Ik, Ollie ben nogal een beetje onzeker en hap nog regelmatig naar het nieuwe vrouwtje en baasje, wat ze niet zo leuk vinden, maar ach dat zal vanzelf wel slijten. Ook bijten we gelijk gezellig een gat in de onderkant van de bank, zodat de baasjes de volgende daf er gelijk gaas onder moeten maken??

wat zijn ze leuk

Een paar weken later:

we beginnen al een beetje te wennen en ik, Ollie begin al minder te bijten, gelukkig voor de baasjes, maar bij het nageltjes knippen ben ik een keertje toch niet zo blij en hang ik bij het baasje in zijn vinger en dat zal vast zeer gedaan hebben, oeps sorry baasje, zal het proberen nooit meer te doen.

Weer een paar weken later:

Het baasje gaat een hele grote buitenkooi voor ons bouwen en in de tussentijd hebben we heel veel nieuwe en gekke speelgoedjes gekregen, zoals: een slaapboot, een mouw met bont erin, lekker warm hoor, een iglo, en ook tuigjes om aan een lijntje te lopen, maar dat verdommen we. Ucky probeert het nog wel een beetje, maar ikkie, Ollie, wurm me gewoon eruit met mijn slanke lijfje

Meer als een maand later:

Het wordt steeds gekker voor ons, we hebben nu een buizenstelsel gekregen en die is in allerlei leuke gekke kleurtjes geschilderd, gaaf hoor. Maar er is ook een mindere kant, we zijn ingeent en dat vonden wij niet echt lekker hahah. Ook zijn onze oortjes schoongemaakt want we hadden van die rare beestjes rondlopen, oormijt genaamd. Maar voor de rest worden we steeds liever naar onze baasjes toe. Ikkie, Ucky lig nu regelmatig bij het vrouwtje op schoot te pitten, lekker warm en knuffelig. Ook krijgen we elke dag een lekker snoepje, die we zelf uit de snoeppot mogen halen, gaaf joh.

Juni 2007

Ikkie, Ollie wordt 10 juni 2 jaar en naar aanleiding daarvan krijgen wij een buitenren als kadootje, het liefst lopen we natuurlij vrij rond in de tuin, maar de tuin is nog niet volledig fretproof en de baasjes zijn veels te bang dat ze ons kwijtraken want ze zijn erg gehecht aan ons geraakt (en wij inmiddels ook aan hun hoor, we hebben al genoeg gewisseld van baasjes, hopen dat we hier wat langer mogen en kunnen blijven, maar volgens ons lukt dat wel) We worden steeds aanhaliger en liever dus........

5 juli 2007

Onze baasjes zijn begonnen per 1 juni aan een fretenbreakfast dus daarom moeten wij getest worden op adv. brrrrrrrrr, we worden lichtelijk onder narcose gebracht en dan bloed afgenomen.

Maar ze zijn wel heel lief voor ons hoor en zijn er niet echt ziek van gweest. alleen maar een beetje sufjes. Nu afwachten wat het resultaat is he.

14 juli 2007

Vandaag mogen we even gezellig los in de tuin lopen en ik, Ucky gedraag me net als en molletje, zit helemaal onder het zand en wordt dan ook evn met mijn pootjes in het water gedompeld en dat vindt ik helemaal niet leuk, hou niet zo van water bah. De baasjes komen erachter dat de tuin toch nog niet helemaal fretproof is dus......... er is nog werk aan de winkel voor ze hahahah. Enne.......dat hebben ze allemaal voor ons over, zeker weten.

Ook maken ze regelmatig filmpjes van ons:

Filmpje Ollie en Ucky in buitenren

17 juli 2007

Wat gebeurd er nu??? Rond half 12 komt er een mevrouw met een mandje en wat zit daarin??? Wat krijgen we nou? O jeetje ja das waar ook de baasjes zijn begonnen met vakantieopvang van fretjes dus komen er twee van die mormels hier logeren? Wat betekent dat voor ons? Minder vrijhijd voor ons, hopen we toch niet he. We zullen het zien he. Het zijn twee hele donkere fretjes, broer en zus hebben we begrepen en zijn een jaar oud. Er zit ook een mannetje bij, Harry genaamd en die is wel groot hoor pffff. Die andere, Saartje genaamd is kleiner, maar een felle donder zo te zien. Hoe lang zouden ze blijven?

19 juli 2007

Vandaag wordt er rond 12 uur gebeld door onze dierenarts, Karin genaamd en ze komt met een goede mededeling, dat betekend dat we negatief zijn, dat betekend dus dat we geen adv hebben en de baasjes zijn dan ook helemaal blij en we worden extra geknuffeld, joepie

20 juli 2007

Het is vandaag een zooitje rotweer, dus we mogen weer wat langer naar binnen. Het baasje besluit dat we samen met Harry, de logeerfret los mogen, maar dat was niet zo'n goed plan. Harry bijt me gelijk heel hard in mijn nekvel, waardoor Harry gelijk zijn kooi in wordt gezet en dat ik even wat baldadiger wordt. Volgende keer beter???

21 juli 2007

Het baasje is weer druk met het verder fretproof maken van de tuin en savonds rond zeven uur krijgen ze visite en hoera we mogen weer los in de tuin lopen, maar ikkie Ucky, blijf een gravertje en vindt toch weer een gaatje waar ik kan graven en zit dan dus aan de andere kant van de tuin, wat totaal niet de bedoeling was dus moeten we helaas weer terug de kooi in, op naar de volgende fretproofvrije tuin poging.

22 juli 2007

'S middags gaat het baasje met een vriend van hun weer verder met de tuin, er komen allerlei afscheidingen etc. en rond zes uur poging drie of de tuin nu echt fretproof is:::

Ikkie Ollie, spring op een hoge bloempot en hups op de schutting dus kan weer aan de andere kant komen, maar ze verzetten alle bloempotten en voila we kunnen er nu niet echt meer uitkomen. Hiep hiep hoera.

30 juli 2007

De baasjes hebben het zo druk gehad met de vakantiefretsels en de tuin dat ze even geen tijd hebben gehad om te schrijven.

De tuin is nu echt helemaal klaar en kunnen dus geen kattekwaad meer uithalen of weglopen.

Harry en Saartje en wij mogen nu om de beurt loslopen, want na een tweede poging om mij, Ollie met Harry en Saartje los te laten is weer in een vechtpartij uitgelopen, dus de baasjes proberen het niet meer.

2 augustus 2007

We mogen weer eens los in de woonkamer en oeps de binnenkooi is leeg, dus Harry en Saartje zijn weer naar huis na een logeerpartij van twee weken, dus joepie weer alle ruimte en aandacht voor ons alleen hahaha.

5 augustus 2007

Uitbreiding met Sanga en Nala,ongeveer drie jaar oud en wildkleur.

We zijn jarig op 15 mei.

Dachten we dat we het alleenrecht hielden, wat gebeurd er??? 'Smiddags rond een uurtje of zes komen de baasjes terug met twee fretten, Sanga en Nala, van ongeveer drie jaar oud.

We dachten dat het wel weer vakantiefretsels zouden zijn maar nee, ons werd verteld dat dit onze nieuwe huisgenootjes gaan worden pfffff. Nu mogen we oms de beurt buiten of binnen loslopen.

Ikkie, Sanga vindt het maar doodeng buiten en bij mijn nieuwe baasjes. IK sluip over de grond en ben heel traag, voel me nog niet echt op mijn gemak. En Nala, vindt het wel best die gaat gelijk in een bak met water lekker een beetje poedelen, wat een heel komisch gezicht is.

6 augustus 2007

Wij, Sanga en Nala, moeten rond half vier in een reismandje en hebben geen idee wat er gaat gebeuren, maar op een gegeven moment staan we dus bij de dierenarts op de behandeltafel en krijgen we een inenting. Ikkie, Sanga geef geen kik, gedraag me voorbeeldig en wordt gewogen, ben wel 1.5 kilo zwaar. Daarna is zus Nala aan de beurt en die gedraagt zich iets minder voorbeeldig en weegt maar 0.5 kg. Ook hebben we van die rare beestjes in onze oortjes lopen, oormijt genaamd. Maar verder zijn we gezond gelukkig. Aan het einde krijgen we van de dierenarts een paar brokjes, dan is het leed weer snel vergeten he.

8 augustus 2007

Wij, Sanga en Nala lopen even gezellig buiten en in een keer loopt daar een andere fret Ucky genaamd tussen ons door. In het begin vinden we het wel interessant maar na een minuut of twee vindt ik, Nala, dat beest een indringer en bijt ik Ucky behoorlijk hard in zijn nek en worden we uit elkaar gehaald en moeten we ons hok weer in. Daarna proberen ze het nog even met Ollie en ons, Maar Ollie accepteert ons totaal niet grrrrrrr.

9 augustus 2007

Het bazinnetje is jarig en 's avonds komen er allerlei mensen en wij, Ollie en Ucky mogen even los en worden door iedereen geaaid, opgetild etc.aan aandacht geen gebrek dus......

16 augustus 2007

Wat er nu toch weer gebeurd is, wij Ollie, Ucky, Sanga en Nala zijn nog niet echt aan elkaar gewend en worden steeds apart losgelaten en dan komt er 's ochtends een stel met een kooitje binnen en wat zitten daarin: nog twee van die fretsels zoals ons. Zullen vast wel vakantiefretten zijn dachten we, maar het bleken eigenlijk opvangfretjes te zijn, maar de baas en bazinnetje vonden Sjeng, een mannetje met een wilde haardos en Knuffie, een klein rooiig dondertje zo leuk dat we begrepen dat ze ook hier komen wonen. We zijn benieuwd waar die fretten weer komen te staan.

Nou wij Sjeng, een mannetje van ong. 4.5 jaar oud met lange haren en Knuffie een vrouwtje van ong. 1.5 jaar oud met een rooiig kleurtje, mochten gelijk even in huis loslopen terwijl Sanga en Nala buiten rond liepen te hobbelen, en Ucky en Ollie in hun buitenkooi zaten. Toen gingen onze nieuwe baasjes aan de gang met onze kooi in te richten en wij komen onderop te staan met onze kooi. Daar bovenop komt de kooi van Sanga en Nala, dus wordt een heel bouwwerk daar in huis zeg, maar daar kunnen we dan wel lekker tegenop klauteren om bij Sanga en Nala te buurten he.

De bedoeling, is hebben wij begrepen dat Nala en Sanga straks naar buiten gaan in de aanbouw zijnde bovenverdieping van de buitenkooi en dat wij voorlopig binnen mogen blijven.

Maar de wens van onze baasjes is dat we straks gezelli met zijn zessen in een groot hok gaan wonen en gezellig met elkaar rollebollen en ravotten. Nou we vinden het maar eng hoor, al die andere fretsels, maar we zullen het wel zien he.

23 augustus 2007

Wat er nu weer gebeurd is vandaag. Nou een ding kunnen we jullie wel vertellen:

het leven is zeker niet saai hier. Eerst mocht ik, Sanga rond tien voor zeven mee naar buiten aan een tuigje, het baasje tegemoet lopen en leuk dat ik het vond, deed zelfs mijn behoefte keurig in het gras.

Daarna gingen we samen met de baasjes en ikkie, Sanga en Sjeng, de stoere mannen nog een keer aan de wandel en bekijks dat we hadden, en wij Sanga en Sjeng waren zo verrast dat we niets eens de tijd namen om te vechten hahah. Was erg leuk.

25 augustus 2007

Vanochtend werden we met zijn allen losgelaten in de fretproof tuin en dat gaf toch wel wat strubbelingen hoor, vooral Ikkie, Ollie piepte wat af, maar het was meer piepen dan dat er echt wat gebeurde hoor. Maar er werden wel verscheidene angstluchtjes uitgestoten door ons en dat vonden de baasjes niet helemaal lekker hoor haha. Op een gegeven moment lagen we met zijn vijven op het hangmatje boven de buitenkooi, maar echt elkaar lief leuk en aardig vinden dat zal nog wel eventjes duren.

's avonds worden we dan ook met zijn allen in de buitenkooi met 1e verdieping gezet met allerlei hangmatjes en plekjes waar we ons kunnen verstoppen.

26 augustus 2007

Vandaag zijn er allelei vrienden van de baasjes langsgeweest om ons en de nieuwe kooi te bewonderen, dus aan aandacht geen gebrek he.

27 augustus 2007

Rond 7 uur mag ik, Sanga, weer aan het tuigje mee wandelen om het baasje op te halen. Op de terugweg wordt ik geaaid door een hele groep jongetjes en dat vond ik niet echt leuk, dus snauwde een beetje.

30 augustus 2007

Er komt ook geen rust hier in de tent he, zijn we net een beetje allemaal aan elkaar aan het wennen en wat gebeurd er??? Mogen we 's avonds weer binnen vrij rondlopen, wat staat er weer in de huiskamer???? Weer een frettenkooi met fretsels, 4 stuks dit keer, maar gelukkig begrijpen we dat deze beestjes na een aantal dagen weer naar huis terugkeren, of naar een nieuw baasje, want de oude baasjes willen ze een beter huisje geven, waar ze meer aandacht krijgen. Nou maar hopen dat er niet weer een of twee hier blijven hangen he, wordt wel een volle bak.

naar pagina 2